26 september 2024 - Eindhoven

Jaarlijks Congres - Autisme - editie 2024

Jaarlijks Congres - Autisme - editie 2024

Het jaarlijks congres over autisme staat in het teken van de professionele ondersteuning van kinderen en (jong)volwassenen met autisme.

Hoewel er al aanzienlijke kennis bestaat over autisme, verbetert het begrip ervan doorlopend dankzij voortdurende wetenschappelijke onderzoeken en opkomende inzichten. Ook komen de eigen wensen, ambities en verlangens van mensen met autisme gelukkig steeds meer centraal te staan.

Dit praktijkgerichte congres is gericht op een diepgaande verkenning van verschillende facetten van de levens van kinderen en (jong)volwassenen met autisme. Vanuit een beknopte historische context van autisme volgt de overstap naar diagnostiek, neurobiologische aspecten, co-voorkomende aandoeningen, gezondheidsgerelateerde overwegingen, levensfaseovergangen, samenwerkings- en begeleidingsmethodes en de bevordering van zelfcompassie.

De line-up van sprekers bestaat uit zeven deskundigen die zowel theoretische kennis als praktische ervaring inbrengen. Ze zullen niet alleen hun expertise delen, maar ook concrete richtlijnen presenteren die onmiddellijk toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Schrijf je snel in als je de live uitvoering van het congres wilt bijwonen. Het aantal deelnemers voor de on-demand uitvoering is onbeperkt.

Selecteer een uitvoering: